Home / Anh Văn / Đề thi thử Anh vào 10 TP Hồ Chí Minh năm 2019 số 1 (có đáp án)

Đề thi thử Anh vào 10 TP Hồ Chí Minh năm 2019 số 1 (có đáp án)

Đề thi thử Anh vào 10 TP Hồ Chí Minh năm 2019 số 1 (có đáp án)

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh của thành phố HCM như một tài liệu luyện tập hữu ích

tuyen sinh 10

Đề thi thử Anh vào 10 TP Hồ Chí Minh năm 2019 số 1

A: PHONETICS ( 1.0 p)

I. Choose the word with different pronunciation from the others. (0.6p)

1. A. hour

B. house

C. hot

D. head

2.

A. worked

B. wanted

C. stopped

D. asked

3. A.walks

B. cups

C.students

D. pens

II.Choose the word whose stress pattern is different from that of the others. ( 1.0 pts)

1. A. sewage

B. simple

C. hobby

D. describe

2. A. dancer

B. cycling

C. balloon

D. traffic.

B: VOCABULARY AND GRAMMAR: (5.0pts)

I. Choose the best answer. (2.0p)

1. Solar energy doesn’t cause………..

A.pollution

B.polluted

C.pollute

D.pollutant

2. Tet is a festival………… occurs in late January or early February.

A. whom

B. when

C. where

D. which

3. It’s raining. …………….., Mr. Nam has to go to work.

A. Although

B. So

C. Therefore

D. However

4. If I ………….rich, I ……………………….around the world.

A. will be – travel

B. am – will travel

C. were – would travel

D. would be – traveled

5. The girl wishes she………………… in Hue for the festival next week.

A. had stayed

B. was staying

C. stay

D. could stay

6. You don’t like watching this film, …………………?

A. don’t you

B. are you

C. do you

D. did you

7. When he lived in the city, he …………… to the theater twice a week.

A. uses to go

B. has gone

C. used to go

D. was going

8. My house………….. in 1999

A. is built

B. was building

C. was built

D. has been built

9. The entrance examination will be held………………….June 22nd 2012.

A. in

B. on

C. at

D. to

10. Hoa: I suggest going camping next Sunday.

– Lan: …………………………..

A. That’s a fine day

B. That’s a good idea

C. That’s a reason

D. That’s a good trip

II. Put the verbs in the brackets into the correct tense or form.(2.0p)

1. The weather is terrible today. If the weather (1.be)……… good, I (2. go)…………………for a walk.

2. Yesterday, when we (3.visit)…………………. them, they (4. have)………….. dinner.

3. I (5.write )………… to my pen pal 2 months ago, but I (6.not receive) …………. his reply since then.

4. We would rather (7. stay)………………………at home than go out on rainy days.

5. I enjoy (8. teach)………………………………, but I don’t want ( 9. do)………………….all my life.

6. My house ( 10. build)………………………………………..at present.

III/ Supply the correct form of the words in brackets to complete the following sentences. (1.0p)

1. The accident happened because he drove …………………………… (care)

2. Air …………….……is one of the problems that people have deal to with. (pollute)

3. Traditional ………………..…… are a good source of fun and entertainment. (celebrate)

4. You should buy this book . It’s very…………………………….. (inform)

5. (Tradition)………….…………………….……., people eat sticky rice cakes at Tet.

C: READING. ( 2.0 p)

I. Read the text. Then choose the right sentence A, B, C or D.(1.0p)

Last year, we had a nice holiday. My friend and I went to the seaside for a month. I had been to the seaside several times before, but this was the first time for my friend. Naturally, it was the great event for him. Finally, the day came. It was a fine morning. We got up very early because we wanted to leave home after breakfast. We made the journey by car. We reached the seaside at noon. We spent many hours on the beach. We enjoyed making castles and channels in the sand. People said we ought to spend at least a few weeks at the seaside. If we could stay longer, so much the better.

1. How long did the writer and his friend spend at the seaside?

A. week

B. A few weeks

C. A month

D. A few months

2. Who went to the seaside the first time?

A. The writer

B. The writer and his friend.

C. The writer/s family

D. The writer/s friend.

3. What was the weather like on the day they started their journey to the seaside?

A. It was bad

B. It was rainy

C. It was snowy

D. It was nice.

4. How did they travel to the seaside?

A. By car

B. By train

C. By bus

D. By air

5. When did they reach the seaside?

A. At 8 o’clock

B. At 12 o’clock

C. At 4 p.m

D. At 9 p.m

II. Read the passage and answer the following questions. (1.0p)

Alexander Fleming was born in 1881 in Scotland. He went to a small school in a village, and when he left school he didn’t go to university. He worked for five years in an office. But his brother, Tom, was a doctor and helped Fleming to go to university and study medicine. So he went to London University and in 1906 he became a doctor. In 1915, Fleming married Sarah McElroy, an Irish woman. They had one son. During the First World War, many soldiers died in hospital because they didn’t have the right medicines. So after the war, Fleming tried to find a drug that could help them. He worked for many years and in 1928 he discovered a new drug and he called it “penicillin”. He later worked with an Australian and a German scientist to develop a drug that doctors could use. In 1945, they won the Nobel Prize in medicine for their work on penicillin.

1. Where was Alexander Fleming born? ………… ………… ………… …………

2. Did he work in an office before he went to university? ………… ………… ………… …………

3. What did he study at university? ………… ………… ………… …………

4. When did he win the Nobel Prize in medicine? ………… ………… ………… …………

D: WRITING (2.0p)

I. Complete the second sentences without changing the meaning of the first sentences. (1.0p)

1. He has never been late for work.

– Never ………… ………… ………… …………

2. The man is my new boss. He is talking to the lady over there.

– The man ………… ………… ………… …………

3. “Does Mr. Pike live here?” the postman asked the boy.

– The postman asked the boy ………… ………… ………… …………

4. They will build a new school next month.

– A new school ………… ………… ………… …………

5. Finding an apartment in a big city is not easy.

– It is ………… ………… ………… …………

II. Write complete sentences. (1.0p)

1.we /not/ see/ each other/ for/ 5 years.

………… ………… ………… …………

2. Mr Bill/ used/ go /swimming/ when/ he/ young.

………… ………… ………… …………

3. She / be / best / student / class.

………… ………… ………… …………

4. How long / it / take / you / go / school / everyday?

Đáp án đề thi thử anh vào 10 TPHCM 2019 số 1

A: PHONETICS ( 1.0 p)

I. Choose the word with different pronunciation from the others. (0.6p)

1. A

2. B

3. D

4. D

II.Choose the word whose stress pattern is different from that of the others. ( 1.0 pts)

1. D

2. C

B: VOCABULARY AND GRAMMAR: (5.0pts)

I. Choose the best answer. (2.0p)

1. A

2. D

3. D

4. C

5. D

6. C

7. C

8. C

10. B

11. B

II. Put the verbs in the brackets into the correct tense or form.(2.0p)

1. (1.be) were  – (2. go) would go

2. (3.visit) visited  – (4. have) were having

3. (5.write ) wrote – (6.not receive) haven’treceived

4. (7. stay) stay

5.  (8. teach) teaching – ( 9. do) to do

6. ( 10. build) is being built

III/ Supply the correct form of the words in brackets to complete the following sentences. (1.0p)

1. carelessly

2. pollution

3. celebrations

4. informative

5. Traditionally

C: READING. ( 2.0 p)

I. Read the text. Then choose the right sentence A, B, C or D.(1.0p)

1. C

2. D

3. D

4. A

5. B

II. Read the passage and answer the following questions. (1.0p)

1. (He was born) in Scotland

2. Yes, (he did.)

3. He studied medicine

4. (He won the Nobel Prize in medicine) in 1945.

D: WRITING (2.0p)

I. Complete the second sentences without changing the meaning of the first sentences. (1.0p)

1. Never has he been late for work.

2. The man who is talking to the lady over there is my new boss.

3. The postman asked the boy if Mr Pike lived there

4. A new school will be built next month

.5. It is not easy to find an apartment in a big city

II. Write complete sentences. (1.0p)

1. We haven’t seen each other for 5 years.

2. Mr Bill used to go swimming when he was young.

3. She is the best student in her class.

4. How long does it take you to go to school everyday?

Đề-thi-tuyển-sinh-lớp-10-môn-Tiếng-Anh-1

Đề-thi-tuyển-sinh-lớp-10-môn-Tiếng-Anh-2

Đề-thi-tuyển-sinh-lớp-10-môn-Tiếng-Anh-3

Đề-thi-tuyển-sinh-lớp-10-môn-Tiếng-Anh-4

 

 

About ThanhTinh

Check Also

Trọn bộ ngữ pháp Tiếng Anh

Trọn bộ ngữ pháp Tiếng Anh

Xây dựng một hệ thống ngữ pháp Tiếng anh cực chi tiết. Toàn bộ các …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *